måndag 24 oktober 2011

Stefano och Martin till Göteborg den 3/11

Hej bloggen!

Jag heter Mattias Jidhage (@mjidhage) och är en av tre co-leaders för OWASP Göteborg. Det är första gången jag förkunnar sanningar i detta forum men sannolikt inte den sista. Jag har dock inga planer på att bli långrandig just idag då jag har viktig information att förtälja:

Den 3:e november kör OWASP Göteborg sitt andra seminarie genom tiderna och vi ser denna gång med tillförsikt fram emot besök ifrån tvenne storheter;

Martin Holst Swende (@mhswende) är aktuell efter att på årets DEFCON ha presenterat hur man kan analysera webappar med OWASP Hatkit. På plats i Göteborg kommer Martin köra en variant av DEFCON-dragningen med lite mer demo-fokus än tidigare.

Martin arbetar främst med säkerhetstestning av både applikationer och webappar men även forensik och källkodsanalys. På sin fritid är han projektledare för både OWASP Hatkit och OWASP Hatkit Datafiddler.

Stefano Di Paula (@WisecWisec) skaparen av DOMinator - verktyget som gör det möjligt att på ett väsentligt enklare sätt än förut hitta DOM-baserad XSS.

Stefano är fd frilansande säkerhetskonsult som grundade en egen firma och nu fokuserar mycket på forskning inom säkerhet. Dels genom sin roll som forskningsansvarig i egna företaget, dels genom sin liknande roll i OWASP Italien. Stefano bidrar även till innehållet i OWASP Testing guide som just nu håller på att tas fram i en fjärde version.
Allt talar för en mycket intressant kväll och som vanligt kör vi lite lättare förtäring omedelbart före presentationerna samt tillser att alla förutsättningar finns för en trevlig diskussion efter presentationerna.

Agendan i detalj finner du på samma ställe som du bokar din plats - välkommen!

Mötet kommer att genomföras på Engelska

Inga kommentarer: