onsdag 24 september 2008

Keynote


Första presentationen var keynote från hela OWASP board. Jeff Williams (bilden ovan, notera klistermärket på laptopen) inledde med en trevlig utblick över applikationssäkerhet och vart OWASP är på väg. Killen är ca två meter och skämtade om att han är lätt att hitta om man vill diskutera. Han drog till med ett schysst citat också - "Buying software today is like buying drugs off the street".

OWASP har vuxit otroligt mycket de senaste åren. Via de olika projekten har man sponsrat bok- och verktygsprojekt med ca 250.000 dollar. Medlemsantalet och mängden sponsrande företag växer konstant.

Min reflektion var att vi i Sverige borde haka på (eller skapa) fler projekt. OK, vi kommer inte få konsultarvoden för att bygga ett nytt säkerhetsverktyg, men man kan faktiskt få betalt. OWASP försöker till och med anställa folk kvartalsvis för att bemanna en del högprofilsprojekt.

Man konstaterade också att det här är världens hittills största konferens om applikationssäkerhet. Hur de har räknat ut det vet jag inte men det verkar troligt. Särskilt talarlistan (scrolla ner till programmet) är väldigt imponerande.

Inga kommentarer: