måndag 28 september 2009

770 DDoS-attacker per dygn

Snacket om förra månadens DDoS-attack mot den georgiske bloggaren gick vidare med en uppföljning om mängden DDoS-attacker och vart de riktar sig.


Arbor Networks driver det stora ATLAS-projektet där de samarbetar med 70 % av världens ISP:er för att samla in globala data om maskar, intrång, phishing, botnät och DDoS-attacker.


Arbors analys visar att inte mindre än 770 DDoS-attacker pågick samma dag som attacken mot georgiern. Och i jämförelse var Georgien-attacken ganska blygsam. En asiatisk 3G-operatör utsattes för 30 Gbps trafik, dvs 3 Gb data i sekunden.


DDoS-attacker är en kamp mellan resurser. Attackeraren slåss med sina tusentals fjärrstyrda datorer (bots) och offret försvarar sig med sin nätverks- och serverkapacitet. Tragiskt nog är det billigare att köpa ett kraftfullt bot-nät än ett kraftfullt försvar.


De största botnäten har hundratusentals fjärrstyrda datorer men som tur är används de nästan aldrig för DDoS-attacker utan för att distribuera spam och malware. Frågan är om något företag i världen skulle kunna stå emot en samlad DDoS-attack från 300.000 datorer?


Dark Readings artikel om dagens DDoS-attacker:

http://www.darkreading.com/security/perimeter/showArticle.jhtml?articleID=219100668&cid=RSSfeed

Inga kommentarer: