måndag 14 september 2009

Svenska IT-säkerhetshandboken 1.0

Predrag Mitrovic samlade mig och tolv andra kollegor i säkerhetsbranschen för att skriva Svenska IT-säkerhetshandboken 1.0. Förra veckan hade vi release-party på LabCenter och alla författarna signerade böcker så pennorna glödde ;).

Jag tycker det är jättekul med modern facklitteratur på svenska. Dels har vi kunnat rikta innehållet mot de förhållanden vi tycker oss möta i Sverige, dels slipper läsarna den språkbarriär som ofta gör det segt att ta till sig fackböcker.

För egen del skrev jag kapitlet om säkra web services och tillsammans med Omegapointkollegor kapitlet om perimeterskydd.

Boken har en webbplats med en blogg där ni kan kommentera och diskutera. Planen är nämligen att ni i communityn ska hjälpa till med version 2.0!


2 kommentarer:

Helena sa...

Roligt att du var med och skrev boken! Den damp för någon vecka ner i mitt brevinkast då jag vann den på TechDays tidigare i år. Tyvärr missade jag release-partyt och har därför enbart Predrag Mitrovic signatur i den. Håller helt med om att det är bra med böcker inom ämnet på svenska!

John Wilander sa...

Release-partyt var trevligt. Skulle du vilja ha en signatur så löser vi nog det :o).

Gällande språket så är det en ständig batalj. Jag har t ex valt att blogga om applikationssäkerhet på svenska. Många undrar varför. Men jag vill att det ska finnas information och diskussionsmöjligheter på vårt språk. Det sänker ribban för alla dem som har bra idéer och tankar men tycker det är lite jobbigt att uttala sig.