fredag 4 juni 2010

E-postadresser synliga via Facebook-läcka

Prova att googla på ...

site:facebook.com "Do you want to stop receiving Facebook emails"

Det ger dig en diger uppsättning e-postadresser att börja spamma. Flera av adresserna är dessutom till för automatisk postning till folks bloggar. Cory Watilo har upptäckt det här och han har inte ens gett sin e-postadress till Facebook (se skärmdump nedan)!Nu tycker jag förvisso man gott kan publicera sin e-postadress på nätet. Filtren börjar bli bra, adressen läcker ut i alla fall (exempel ovan) och det är grymt irriterande att inte hitta en persons e-postadress.

Nej, det allvarliga i den aktuella Facebook-läckan är förstås att Facebook uppenbarligen inte har något ordentligt system för att kategorisera användarnas data. Det ska inte vara upp till om utvecklarna har en bra dag eller inte. Bygger man världens största sociala nätverk och riskerar tonvis med kritik för hanteringen av personlig information så ska systemet självt hålla reda på vad som får spindlas/indexeras och inte.

Om man nu inte kan eller orkar kategorisera informationen – hur svårt kan det vara att sätta upp egna test-botar som går igenom sajten på jakt efter känslig information?

Inga kommentarer: